Stadsledningsförvaltningen, Administrativa Avdelningen

Stadsledningsförvaltningen, Kommunikation & Kansli, Kansli

Vill du vara med och bidra till att upprätthålla demokratin? Bli röstmottagare vid val till Europaparlamentet 2024!

Om uppdraget
Den 9 juni 2024 är det val till Europaparlamentet. Valnämndens kansli i Solna söker därför efter dig som är engagerad och som vill bidra genom att arbeta som röstmottagare.

Sveriges kommuner ansvarar för genomförandet av de allmänna valen till riksdag, region- och kommunfullmäktige vart fjärde år och valet till Europaparlamentet vart femte år. Utöver detta ansvarar kommunerna för genomförandet av folkomröstningar och eventuella extra val.

Valnämnden ansvarar för att förbereda och genomföra val på lokal nivå och nämnden finns därför i samtliga Sveriges kommuner. Valnämndens uppgift är bland annat att bemanna kommunens valdistrikt och förtidsröstningslokaler.

Röstmottagare – vad innebär det?
Som röstmottagare är du med i valprocessen och säkerställer att rösterna sammanställs på ett tryggt och korrekt sätt. Arbetet sker i olika lokaler i Solna och pågår till dess att alla röster räknats under valdagen den 9 juni.

Förtidsröstningen börjar den 22 maj och pågår fram till och med valdagen den 9 juni 2024.

Vad krävs för att bli röstmottagare?
I rollen som röstmottagare behöver du ha fyllt 18 år senast på valdagen den 9 juni 2024. Du talar god svenska och om du även talar andra språk ser vi det som meriterande.

Som person är du stresstålig och bibehåller en god service, noggrannhet och struktur även vid pressade situationer. Vi ser det som starkt meriterande om du har ett intresse och kunskap av demokrati och demokratiska processer. Tidigare erfarenhet som röstmottagare eller annat valarbete kommer att underlätta i ditt uppdrag.

Vårt erbjudande
Som ersättning för arbetet som röstmottagare vid förtidsröstningen utgår timarvode. På valdagen utgår ett fast arvode som fastställs av valnämnden.

För att förbereda dig inför ditt uppdrag som röstmottagare kommer du att genomgå en utbildning som genomförs av Solna stads valkansli. Vid utbildningstillfället utgår ingen ytterligare ersättning.

Arvodet är enligt följande:

Ordförande 3 500 kr

Vice ordförande 3 200 kr

Röstmottagare 2 500 kr

Reserver i beredskap 500 kr

För dig som anställd i staden kan du se alternativ ersättning i timmar på stadens intranät. För dig som arbetar med röstmottagning förtidsröster utgår timarvode.   

Om ansökan
Varmt välkommen med din ansökan snarast men senast den 28 april 2024. När du söker kommer du också att få svara på några urvalsfrågor som ersätter ditt CV och ligger till grund för det första urvalet i tjänsten. Urvalsarbetet kommer att ske fortlöpande under processens gång.

Om du har frågor är du välkommen att höra av dig till Hanna Malm, på val@solna.se.

Vi ser fram emot din ansökan!

 

Anställningsform Visstidsanställning (kortare än 10 dagar)
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Enligt arvode
Antal lediga befattningar 50
Sysselsättningsgrad Varierande beroende på upplägg
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/493
Publicerat 2023-11-28
Sista ansökningsdag 2024-04-28

Tillbaka till lediga jobb