Tekniska förvaltningen, Fastighet

Om oss

Fastighetsavdelningen ansvarar för tillsyn, skötsel, underhåll och utveckling av stadens egna fastighetsbestånd. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 225 fastigheter som i huvudsak används i stadens egen verksamhet, t.ex. förskola, skola och omvårdnad.

Vad innebär arbetet?

Som teknisk specialist har du ansvar för att bevaka, utveckla och förädla förvaltningsobjekten ur ett långsiktigt byggnadstekniskt perspektiv. Du kommer att vara kravställare i investeringsprojekt och bolla byggnadstekniska frågor med förvaltare och projektledare. Du ska vara den som våra medarbetare vänder sig till i tekniskt komplicerade frågor.

Du kommer vara samordnare för fastighetsinvesteringar och underhållsåtgärder samt tillse att fleråriga planer finns för både kommande investeringar och underhåll. Uppföljning av myndighetskrav, energiförbrukning och teknisk status för installationer och fastigheter kommer ingå i dina arbetsuppgifter. Du kommer även att vara projektägare för fastighetsägarinvesteringar och vissa underhållsprojekt där du ska kravställa, följa upp samt ansvara för mottagandet av projekten. Du kommer vara delaktig vid framtagning av tekniska anvisningar och riktlinjer. När tekniska utredningar ska göras så kommer dessa naturligt att komma till dig.

Vem söker vi?

Vi söker dig som är ingenjör, teknikspecialist eller liknande och har flerårig för rollen relevant yrkeserfarenhet. Högskoleutbildning, erfarenhet av upphandling, budgetarbete eller att driva projekt är meriterande. För att lyckas i rollen måste du vara drivande och strukturerad, ha god datorvana och vana av att sätta sig in i olika tekniska system som exempelvis MS Office. Du tar egna initiativ och trivs med frihet under ansvar. Fastighetsavdelningen är en servicefunktion till stadens verksamheter och vi vill därför att du har god samarbetsförmåga och har förmåga att förstå andras roller och förutsättningar. Du har även en god stilistisk förmåga och behärskar svenska språket mycket väl både i tal och skrift. Vidare är det viktigt att du förstår och kan tillämpa ekonomiska principer, fokuserar på kostnader och intäkter och är kostnadsmedveten. Som teknisk specialist är det också viktigt att du har ett gott omdöme, kan väga samman komplex information och göra korrekta avvägningar och bedömningar.

Vårt erbjudande

  • Vi erbjuder dig en arbetsplats med goda utvecklingsmöjligheter
  • Möjlighet till distansarbete med flexibla arbetstider
  • Lokaler centralt i Solna med goda kommunikationsvägar
  • Individuell lönesättning och extern handledning

Mer information om ansökan

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid med önskat tillträde den 1/9-2023 eller enligt överenskommelse.

Vid frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta rekryterande chef Stefan Säflund, på telefon 08-746 12 25 eller på stefan.saflund@solna.se.

Varmt välkommen med din ansökan innehållandes CV och personligt brev senast den 18/6-23. Vi tar enbart emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar, så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/225
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Return to job vacancies