BUF

Om oss

Solna gymnasium är en attraktiv skola där antalet sökande ökar. Vi har höga mål med vår verksamhet där vi strävar efter att ständigt förbättra studieresultaten och öka andelen nöjda elever som rekommenderar skolan. Vi tror att goda relationer mellan elever och personal är en förutsättning för goda studieresultat och en trevlig stämning på skolan.

Solna gymnasium är en kommunal gymnasieskola med ca 750 elever och 80 personal. Vi har fem nationella program samt introduktionsprogrammen. Solna gymnasium är ett av Sveriges största idrottsgymnasier där hälften av skolans elever går på Nationell Idrottsutbildning där vi samarbetar med bl.a. AIK. Vi har många spännande och intressanta samarbetspartners som innebär att elever och personal kan knyta viktiga kontakter inom högskola, företag och idrott.

Vi söker dig som:

  • Är legitimerad lärare med behörighet inom franska och gärna ytterligare något ämne
  • Du har tidigare undervisningserfarenhet och är väl förtrogen med rådande läroplan
  • Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation
  • Talar och skriver flytande i svenska

Vidare har du en förmåga att skapa goda relationer till eleverna. Du ser undervisningen med elevens ögon och strävar efter att ständig förbättra undervisningen utifrån gjorda utvärderingar och elevernas kunskapsutveckling.  Som lärare hos oss förstår vikten av att undervisning ska vara varierad och stimulerande, samtidigt som den ska vila på forskning och beprövade metoder. Du är prestigelös och nyfiken och delar gärna med dig av dina kunskaper till dina medarbetare. 

Vad innebär arbetet?
Som lärare kommer du bland annat att undervisa i kurser som franska och kanske några mer beroende på din behörighet. 

Utvecklas som lärare i Solna stad
Som lärare i Solna stad får du möjlighet att växa tillsammans med pedagoger som är engagerade och har höga förväntningar på elevers möjlighet att utvecklas och lära. Genom undervisning baserad på forskning och erfarenhet är du med och utvecklar goda digitala och analoga lärmiljöer. Du får vara med och utveckla digitaliseringen med fokus på formativ bedömning.

Mer information och ansökan
Tjänsten är tillsvidare på 50 %, med tillträde enligt överenskommelse. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till rektor Johan Sigstedt

Välkommen att skicka in din ansökan med CV senast den 11/6-2023.  Urvalsarbetet kan komma att ske löpande. 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Deltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 50 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/224
Kontakt
  • Johan Sigstedt, 08-7461604
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Return to job vacancies