Råsunda skola

Om oss

Råsunda skola är en F-9 skola med lokaler i två olika byggnader, F-6 i Råsunda skola och 7-9 i lokaler på Parkvägen. Visionen för skolan är att varje person på Råsunda skola ska komma till sin rätt. I vår gemensamma värdegrund kring eleverna tänker vi att eleven vill om hen kan, att lika inte alltid är rättvist, att positiv förstärkning är mer effektivt i danandet till goda vuxna än tillrättavisningar men framförallt att varje elev är rätt elev. Skolan har ett väl utvecklat elevhälsoarbete och en välfungerande och prioriterad organisation för särskilt stöd. Vi gör oss måna om att se varje elev som en individ.

Om tjänsten
Vi söker nu en vikarierande lärare i svenska, engelska och NO till årskurs 5 med viss undervisning i åk 4. I vår skolutveckling fokuserar vi på differentiering och ett formativt förhållningssätt i vår undervisning och vi tror att samarbete är nyckeln både till ett kollegialt lärare och en förbättrad arbetssituation får våra pedagoger. 

Vem söker vi?

  • Du är behörig lärare med lärarexamen och lärarlegitimation samt har erfarenhet av pedagogiskt arbete.
  • Vi söker dig som kan skapa situationer där elever lyckas.
  • Du är väl förtrogen med LGR 22 och har kunskap om språkutvecklande arbetsmetoder. 
  • Ditt ledarskap bottnar sig i tron om att alla elever kan och vill utvecklas.
  • Din undervisning utgår från vetenskap och beprövad erfarenhet som gör att du lyckas skapa goda lärmiljöer (didaktisk, emotionell och fysisk).
  • Som person är du lyhörd för elevernas behov, tydlig, respektfull och har stor förmåga till samverkan med såväl våra elever som föräldrar och kollegor.

Du har ett positivt förhållningssätt till IT som ett självklart verktyg i såväl pedagogik som dokumentation. Din arbetsinsats grundas utifrån ett stort engagemang där du är initiativrik och vill vara med och utveckla vår skola. Du samverkar gärna med dina kollegor, både inom ditt ämne och över ämnesgränserna. Du planerar, organiserar och prioriterar på ett effektivt sätt och säkerställer att alla processer fullföljs med god kvalitet.

Mer information om ansökan

Tjänsten är ett föräldravikariat med tillträde 14 augusti 2023. Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till biträdande rektor Jan Jämsä på jan.jamsa@solna.se 

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast den 11 juni 2023. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem. 

OBS! Om du inte har ett aktuellt utdrag ur belastningsregistret rekommenderar vi att du beställer ett sådant så snart som möjligt då vi behöver se detta innan du kan börja din anställning inom skolan. 

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Löneform En överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/222
Kontakt
  • Jan Jämsä, 087461143
Facklig företrädare
  • Marianne Reinemar, Sveriges lärare, marianne.reinemar@solna.se
Publicerat 2023-05-31
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Return to job vacancies