Tekniska förvaltningen, Fastighet

Om oss

Fastighetsavdelningen ansvarar tillsyn, skötsel, underhåll och utveckling av stadens egna fastighetsbestånd. Fastighetsbeståndet omfattar cirka 225 fastigheter som i huvudsak används i stadens egen verksamhet, t.ex. förskola, skola, kultur- och idrottsanläggningar samt omvårdnadsverksamhet. 

Vad innebär arbetet? 

Som förvaltare hos oss kommer du bland annat:

  • Ha ett helhetsansvar för alla fastigheter inom ett av våra förvaltningsområden; Skola, Förskola, Kultur- och fritidsfastigheter eller Omvårdnadsfastigheter.
  • Prioritera åtgärder med utgångspunkt i hyresgästens behov och byggnadernas skick och funktion.
  • En betydande del av din arbetstid läggs på att samverka med våra hyresgäster för att utveckla fastigheterna.
  • Hålla kontinuerlig kontakt och dialog med hyresgästerna och att leda mindre underhålls- och ombyggnadsprojekt. 
  • Då den löpande fastighetsdriften är utlagd på entreprenad är styrning och uppföljning av leverantören en viktig del i arbetet för dig som fastighetsförvaltare. Till ditt stöd har du en teknikspecialist, driftcontroller, projektenheten samt övriga kollegor på fastighetsavdelningen.

De hyresgäster du möter i ditt arbete speglar stadens spännande verksamhetsområden och du möter dagligen kollegor från bland annat barn- och utbildningsförvaltningen, omvårdnadsförvaltningen och kultur- och fritidsförvaltningen. Målet med arbetet är såklart att våra hyresgäster ska ha så bra fastigheter som möjligt inom skola, förskola, kultur och fritidsfastigheter samt omvårdnad. 

Solna stad och tekniska förvaltningen har väl utvecklade metoder och arbetssätt för en effektiv entreprenörstyrning och avtalsuppföljning vilket ger dig ett bra stöd i det dagliga uppföljningsarbetet. Tekniska förvaltningen har även en dedikerad stab för upphandling och avtalsuppföljning som både samordnar och stöder avdelningarnas arbete.

Vem söker vi? 

Vi söker dig som:

•    Har eftergymnasial utbildning eller påbyggnadsutbildning som vi bedömer är relevant för             rollen som fastighetsförvaltare.
•    Du har minst ett års erfarenhet som fastighetsförvaltare eller teknisk förvaltare.
•    Har du erfarenhet av upphandlingsarbete är också detta meriterande. 

För att lyckas i rollen måste du vara drivande och strukturerad. Du tar egna initiativ och trivs med frihet under ansvar. Fastighetsavdelningen är en servicefunktion till stadens verksamheter och vi vill därför att du har god samarbetsförmåga och har förmåga att förstå andras roller och förutsättningar.

Vidare har du även en god stilistisk förmåga och behärskar svenska språket mycket väl både i tal och också skrift. Det är även viktigt att du förstår och kan tillämpa ekonomiska principer och trivs i roller där du också kan ha fokus på kostnader och intäkter. 

Mer information och ansökan 

Rekryteringen hanteras av enhetschef Stefan Säflund som nås på telefon 08-746 12 25 eller stefan.saflund@solna.se. 

Tjänsten är en heltidstjänst med tillträde snarast möjligt. Vi vill ha din ansökan senast den 18 juni 2023. Urval sker löpande under ansökningstiden. 

I Solna arbetar engagerade medarbetare med uppdraget att utveckla staden och välfärden med solnaborna i fokus. Detta gör oss till en spännande och utvecklande organisation att arbeta inom.

 

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/221
Publicerat 2023-06-02
Sista ansökningsdag 2023-06-18

Return to job vacancies