Barn- och utbildningsförvaltningen

Är du den skolsköterska vi söker till centrala elevhälsan i Solna stad?

Om arbetsplatsen

Som skolsköterska i Solna kommer du vara en del av elevhälsans medicinska insats, som är en grupp med ett tiotal skolsköterskor och en skolläkare. Den nuvarande placeringen är på två skolor.  Skolsköterskorna i Solna är centralt anställda på Barn- och utbildningsförvaltningen och ingår i den centrala barn- och elevhälsan. Vi tror på att medarbetare trivs bäst med ett arbete som ställer höga krav på självständighet, rymmer möjlighet att påverka och samtidigt erbjuda mycket stöd. Vi strävar efter ett nära samarbete och välfungerande rutiner för det vardagliga arbetet.

Vad innebär arbetet?

Skolsköterskorna bidrar till elevhälsans arbete genom att tillföra medicinsk kompetens till Solnas skolor. De är en del av skolornas elevhälsa och deltar aktivt i skolornas elevhälsoteam. Fokus ligger på att arbeta hälsofrämjande på individ- och gruppnivå, med målet om bra hälsa och lärande för alla elever. Dina arbetsuppgifter är bland annat hälsosamtal, vaccinationer och hälsoundersökningar och ibland hälsolära i klasser/grupper. Arbetet utgår från Socialstyrelsens och Skolverkets vägledningsdokument, som främst utgår från Hälso- och sjukvårdslagen samt Skollagen.

Vem söker vi?

  • Du är legitimerad sjuksköterska med specialistutbildning med inriktning mot barn och ungdomar, skolsköterska eller distriktssköterska.
  • Du har erfarenhet av att arbeta som skolsköterska
  • Du kan planera och organisera ditt arbete.
  • Du är intresserad av att jobba hälsofrämjande.
  • Du har goda kunskaper i svenska språket, i både tal och skrift
  • Tidigare arbete inom EMI är meriterande.
  • Vana av att dokumentera i Prorenata journalsystem är meriterande.

För att trivas och lyckas med uppdraget behöver du ha lätt för att anpassa ditt arbets- och förhållningsätt och bidrar gärna med kreativa idéer. Du tycker om att arbeta i team och vill bidra till verksamhetens utveckling tillsammans med förvaltningsledning, kollegor, skolledning och övriga professioner inom elevhälsoteamet. Du är bra på att skapa förtroendefulla relationer. Arbetet kräver också gott omdöme och utpräglad ansvarskänsla.

Mer information och ansökan

Om du har några frågor är du varmt välkommen att höra av dig till Ann Lötbom på ann.lotbom@solna.se Tjänsten är en tillsvidareanställning på 100% med tillträde i augusti/september.

Välkommen att skicka in din ansökan med CV och personligt brev senast 25 juni 2023. Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/220
Kontakt
  • Ann Lötbom, 087461430
Publicerat 2023-06-12
Sista ansökningsdag 2023-06-25

Return to job vacancies