Stadsledningsförvaltningen, HR-staben

Har du några års erfarenhet av att rekrytera specialistroller och chefsroller? Anser du att en välfungerande och fördomsfri rekryteringsprocess lägger grunden för en framgångsrik organisation? I så fall är det dig vi söker till oss på Solna stad!

Om oss
HR staben i Solna är ett härligt, varmt och välkomnande gäng med medarbetare i olika roller och med en mix av olika kompetenser inom HR-området. Inom rekrytering är vårt fokus att utveckla stadens arbete med rekrytering, kompetensförsörjning och employer branding. I rekryteringen arbetar vi konsultativt gentemot våra ca 120 chefer och anpassar vårt stöd efter chefens förutsättningar och behov. Vi arbetar regelbundet med att utveckla både oss själva och våra chefer inom rekryteringsområdet genom till exempel utbildningar, digitala hjälpmedel och omvärldsbevakning.

I vårt team får du ett stort utrymme och eget ansvar. Vi ser fram emot att höra dina tankar och idéer kring hur vi kan utveckla och förbättra Solna stad som arbetsgivare!

Dina arbetsuppgifter
Som rekryterare kommer du att arbeta i rekryteringsverktyget Varbi och fungera som bollplank till chefer genom rekryteringsprocessen gällande alltifrån utformning av kravspecifikation till utformning av arbetsprov. I uppdraget ingår också att självständigt genomföra delar av rekryteringsprocessen – detta i samråd med rekryterande chef i varje enskild rekrytering. Du kommer att vara ansvarig rekryterare inom stadsledningsförvaltning, miljö- och byggnadsförvaltningen och barn- och utbildningsförvaltningen.

Det här är en utmanande roll där du kommer hantera många specialist och chefsroller. Du kommer att ha många kontaktytor och du är en del av stadens HR-avdelning. Tjänsten passar dig som vill arbeta både strategiskt och operativt med rekrytering, men också andra delar av kompetensförsörjningsområdet.

Vi söker dig som:

  • Vi söker dig som har en examen från personalvetarprogrammet eller motsvarande
  • Du har några års erfarenhet av att rekrytera specialistroller och chefsroller
  • Du har några års erfarenhet av att självständigt driva rekryteringsprocesser i en större komplex organisation.
  • Du har erfarenhet av kompetensbaserad rekrytering och har kunskaper i rekryteringsverktyget Varbi.
  • Har du jobbat som rekryterare i en intern rekryteringsenhet samt med arbetspsykologiska tester är det meriterande
  • Har du har tidigare erfarenhet av att arbeta med search via LinkedIn Recruiter ser vi det som meriterande
  • I vissa av våra rekryteringar använder vi även arbetsprov som en av våra urvalsmetoder, och har du arbetat med detta tidigare är det meriterande, men inget krav.
  • Du har god svenska i tal och skrift då vi skriver mycket annonser.

Vi tror att du lyckas bäst i rollen om du är serviceinriktad och har en förmåga att anpassa ditt budskap efter mottagaren, detta i såväl tal som skrift. Du tar ansvar för din uppgift och kan självständigt strukturera och driva ditt arbete framåt. Du är också målinriktad, flexibel och stabil och lägger ner stort engagemang i ditt arbete

Mer information
Du ansöker enkelt med personligt brev och CV senast den 11/6-2023

Vi tar endast emot ansökningar via vårt rekryteringssystem.

Vid frågor om tjänsten är du varmt välkommen att höra av dig till Stina Wickman, HR-chef, stina.wickman@solna.se

Tjänsten är ett vik på heltid tom aug 2024 med tillträde enligt överenskommelse

Solna stad har gjort medieval för samtliga rekryteringar så vi undanber oss därför samtal från annonssäljare eller säljare av rekryteringstjänster

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Lön enligt överenskommelse
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100%
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/217
Kontakt
  • Stina Wickman, stina.wickman@solna.se
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Return to job vacancies