Stadsledningsförvaltningen, Inköps- och upphandlingsenheten

Om Upphandlings- och inköpsenheten
Inköps- och Upphandlingsenheten är en del av stadsledningsförvaltningen och ingår i avdelningen Ekonomi och verksamhetsstyrning. På avdelningen finns ett fyrtiotal medarbetare och på Inköps- och upphandlingsenheten arbetar nio personer.

Som inköpscontroller är du en del av inköps- och upphandlingsenheten på Stadsledningsförvaltningen och rapporterar till inköps- och upphandlingschefen. Enheten tillhör avdelningen för ekonomi- och verksamhetsstyrning som har huvudansvaret för styrning och uppföljning av stadens ekonomi och verksamhet samt för finans, koncern- och bolagsfrågor, redovisning, IT samt lön. 

Inköp sker i alla stadens verksamheter och inköps- och upphandlingsenheten har en styrande och stödjande roll i stadens inköpsarbete. Vi följer löpande upp stadens inköpsmönster för att identifiera nya utvecklingsområden.

Vad innebär arbetet?
I rollen som inköpscontroller kommer du att tillsammans med den andra inköpscontroller på enheten ansvara för e-handeln i staden. Du kommer arbeta nära stadens verksamheter och kommer även bidra till en bättre avtalsuppföljning.

I arbetsuppgifterna ingår bl.a att:

Kvalifikationer

  • Vi vill att du har examen från relevant utbildning inom inköp och/eller upphandling, exempelvis från universitet/högskola eller YH/KY-utbildning. 
  • Du har tidigare erfarenhet av arbete med liknande uppgifter inom en kommun.
  • Du har tidigare arbetat med leverantörsanslutningar i e-handelslösningar.
  • Arbetet kräver att du har god dator- och systemvana samt mycket god förmåga att uttrycka dig på svenska i både tal och skrift.
  • Du ska ha kunskaper i LOU, men framförallt ser vi att du har ett stort intresse för upphandling, avtalsuppföljning och administration 
  • Vidare ser vi att du har erfarenhet och kunskap om upphandlingssystemet TendSign och tillhörande avtalsmodul. 
  • Det är meriterande om du har erfarenhet av hela inköpsprocessen, från behov till betalning.

För att lyckas i arbetet behöver du vara en energisk person med god analytisk förmåga och ha ett strukturerat arbetssätt. Arbetet förutsätter också att du har god ekonomisk analytisk förmåga. Du behöver även ha hög servicekänsla, mycket god samarbetsförmåga samt en god förmåga att bygga och underhålla relationer och nätverk. Du kommunicerar tydligt och med lätthet både muntligen och skriftligen.

Inköps- och upphandlingsenheten är inne i ett spännande utvecklingsskede och du kommer att ha en mycket viktig roll i att forma utvecklingen.

Vi kommer att lägga stor vikt vid personliga egenskaper.

Sista ansökningsdag och frågor

Tjänsten är ett vikariat på heltid till och med oktober 2024. Sista ansökningsdagen är den 11/6-2023. Urval och intervjuer kommer att ske löpande.

Om du har några frågor är du välkommen att höra av dig till inköps-och upphandlngschef Linnéa Brinkälv på linnea.brinkalv@solna.se.

Varmt välkommen med din ansökan!

Anställningsform Tidsbegränsad anställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde Enligt överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/216
Kontakt
  • Linnéa Brinkälv, 08-7461547
Publicerat 2023-05-29
Sista ansökningsdag 2023-06-11

Return to job vacancies