Omvårdnadsförvaltningen, Central förvaltning, Myndighetsutövning

Vi söker dig som är nyfiken, har rätt erfarenhet och som vill arbeta med oss i Solna. Du ska trivas i rollen som myndighetsutövare, ha ett intresse av att vara med att utveckla och driva vår verksamhet framåt samt att samverka mellan kommun och region, så att en god och säker omvårdnad säkerställs för Solnas medborgare.

Om oss

Hos oss arbetar vi teambaserat i geografiska team och vi kan erbjuda dig en trevlig arbetsplats med många skratt och med professionella medarbetare och en verksamhet i ständig utveckling. Våra lokaler finns i Solna stadshus, nära allmänna kommunikationsmedel.

Vad innebär arbetet?

Ditt uppdrag som biståndshandläggare är att du med kunden i fokus ger information, vägledning, tar emot anmälan/ansökan, utreder, bedömer, gör individuella behovsbedömningar och fattar beslut om insatser enligt socialtjänstlagen utifrån ansökan om bistånd. I arbetet ingår det att följa upp beställda insatser gentemot utförare och den enskilde samt bidra till avdelningens utvecklingsarbete. Det ingår även att göra utskrivningsplaneringar från sjukhus, där du ansvarar för den kommunala delen i utskrivningsprocessen. Vi ansvarar för personer över 18 år, den största målgruppen är personer över 65 år.

Vem söker vi?

Vi söker dig med socionomexamen eller likvärdig högskoleutbildning. Du ska ha erfarenhet av att arbeta som biståndshandläggare de senaste åren eller med annan myndighetsutövning inom socialtjänsten alternativt vara i slutdelen på dina studier med erfarenhet av praktik/vikariat som biståndshandläggare inom äldreomsorg. Det är meriterande om du har erfarenhet av utskrivningsplanering från sjukhus och det är av värde om du har någon erfarenhet inom vård- och omsorgsarbete inom äldreomsorg.

Vi vill att du är kunnig i den lagstiftning som styr verksamheten. Du ska ha mycket goda kunskaper i svenska språket och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift. Erfarenhet av datasystemet Lifecare är meriterande och av Phonirocare som vi använder vid uppföljningar. Då vi arbetar enligt IBIC som utredningsmetodik vill vi att du har kunskap i det samt har en god dokumentationsvana.

Det är viktigt att du är självgående och tar ansvar för dina arbetsuppgifter, att du kan strukturera och prioritera ditt ansvarsområde på ett effektivt sätt så att du håller uppsatta tidsramar samtidigt som du ska kunna samverka med kolleger, närstående och andra professioner. Du ska vara tydlig i din kommunikation, kunna säkerställa att budskap når fram och kunna bemöta olika förväntningar med berörda parter med ett gott bemötande. Som person behöver du vara trygg och stabil och vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vårt erbjudande

Tjänsten är en tillsvidareanställning under dagtid, måndag-fredag. Sista ansökningsdatum är den 5 juni 2023. Vi kommer att hålla löpande intervjuer under annonstiden tills rekryteringen är klar och tar endast emot ansökan via vårt rekryteringssystem, Varbi. Vi tillämpar individuell lönesättning, viss möjlighet finns till distansarbete och vi använder oss av årsarbetstid. Friskvårdsbidrag i Wellnet, tillgång till gym finns i stadshuset.

Mer information om ansökan

Tillträde: 21 augusti 2023 eller enligt överenskommelse.

Har du frågor om tjänsten? Helena Pihlgren, biträdande avdelningschef tel. kontaktcenter 08-746 10 00

Fackliga företrädare Vision och SSR kan kontaktas via kontaktcenter tel. 08-746 10 00

Vill du läsa mer om oss som arbetsgivare? Gå in på www.solna.se

Vi tar gärna emot samtal från dig som är intresserad av tjänsten, men vi tackar nej till dig som säljer annonser och rekryteringstjänster. Anställningsform Tillsvidareanställning
Anställningens omfattning Heltid
Tillträde 2023-08-21 eller efter överenskommelse
Löneform Individuell lönesättning
Antal lediga befattningar 1
Sysselsättningsgrad 100 %
Ort Solna
Län Stockholms län
Land Sverige
Referensnummer 2023/191
Publicerat 2023-05-05
Sista ansökningsdag 2023-06-05

Tillbaka till lediga jobb